III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

2018-06-19

sponsored links

K??ptal??lat a k??vetkez?‘re: „kecskem??ti barackp??linka ??s borfesztiv??l 2018”

III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

A III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál megnyitóján a kecskeméti kiválóságok mellett, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyûlés elnöke átadta megyénk legjobbjainak az elismeréseket.

Bács-Kiskun megye fehérbora idén a Szentpéteri Pincészet - 2017-es Olaszrizlingje, a rozé kategóriában a Koch Borászat - 2017-es Cabernet Sauvignon Roséja szerepelt legkiválóbban, míg a vörösbor kategóriában az Antal Pincészet 2015-ös Merlot-ja vitte el a pálmát. Az idei évtõl új címmel ismeri el a megyei önkormányzat a borászok munkáját. A Bács-Kiskun Megye Feltörekvõ Borásza címet elsõként ifjabb Szentpéteri Attila kiskõrösi borász vehette át a fõtéri rendezvényen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat több mint tíz éve kiemelt figyelemmel kíséri a megye borászatainak fejlõdését és ismeri el munkájukat. 2003. óta ez a figyelem és elismerés konkrét együttmûködések formájában öltött testet a megyei szõlész-borász szakmai és civil szervezetei között. A megyei önkormányzat céljai között szerepel, hogy a kitüntetõ címekkel is hozzájáruljon az alföldi bor megismeréséhez, megyénk értékeinek feltárásához, megyénkben élõk identitásának elmélyítéséhez. Az elkövetkezendõ hetektõl fogva a Bortársaság közremûködésével, számos kiváló étteremben is megkóstolhatóak lesznek a ?legjobbak legjobbjai?, a megyei borok színe-java.

Keressék és ismerjék meg Önök is Bács-Kiskun megye, szülõföldünk, közösségünk értékeit és legyenek büszkék borászaink munkájára! Talán Hamvas Béla sorai fejezik ki legjobban a bor társadalmi jelentõségét: ?Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.?

forrásom a http://gongradio.hu/terseghirei/251053-iii-kecskemeti-barackpalinka-es-borfesztival

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... borhirek.blog.hu/2018/06/19/iii_kecsk...

sponsored links

Keres?s