HÁZI SAJT GRILLEZVE

2017-06-17

sponsored links

GRILLEZETT PANIR SAJT




Nagyon sok - pár napon belül lejáró tejünk volt a hûtõben.. Pont nagybevásárlás után betegedett le a kisfiúnk - valamilyen vírusos nyavalyától, így tejet inkább nem adtam neki.. Ki is maradt jócskán, nem gyõzten gyártani a tejes ételeket, könnyû édességeket...

Készült panír is nálunk, ami egy nagyon egyszerûen, házilag is elkészíthetõ sajtféle. Nagyon jó módja a kimaradt, hamar lejáró tejek felhasználásának.. Persze a házi tejrõl vagy magas zsírtartalmú tejrõl beszélünk.. Mi pl. 3,2-es zsírtartalmú tejet használunk.. 

Én szeretem a panirt csak úgy magában, sózva is, de a férjem valamiért nem akart most belõle enni.. Így gríllezve, sózva adtam neki.. Tálalhatjuk fõzelék mellé, fõételként is.. Mi csak úgy elcsemegéztük a tv elõtt.. Goyrsan el is fogyott, tényleg finom gríllezve..

A panír elkészítése után az rögtön szeletelhetõ - szépen, akár nagyon vékonyan is.. Azt nagyon kicsi olajon - vagy mondhatnánk olajozott serpenyõben - megsütjük. Sózva tálaljuk..


És hogyan készül a panír?

1 liter tejhez amikor elkezd forrni, akkor 2 ek ecetet (min 5%os legyen) belekavarunk, majd várunk vele 10 percet, hogy a savó kicsapódjon. Ezután egy nagy edénybe szitát, arra egy nagyobb gézdarabot teszünk és azon keresztül leszûrjük a tejünket. 2 órát hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön és már fogyaszthatjuk is a panir nevû házi sajtot, vagy szépen felszeletelve gríllezzük meg!


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2017/06/hazi...

sponsored links

Keres?s