HÁZI KRÉMES

2018-05-18

sponsored links


Hozzávalók 24 szelethez:

  • 2 csomag (2 x 27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
  • 8 tojásfehérje
  • 3 evõkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 evõkanál cukor
  • 4 csomag (4 x 4 dkg) vaníliaízû pudingpor
  • 1,5 l víz

a tetejére:

  • porcukor




  • A leveles tésztát kitekertem, és a sütõpapírral együtt nagy tepsire csúsztattam.
  • Elõmelegített, 180 fokos sütõben aranyszínûre sütöttem ? ha púposodna, villával meg kell szurkálni.
  • Ugyanígy jártam el a másik tésztalappal is.
  • Az egyiket még melegen 24 kockára vágtam, a sütõkeretet pedig szorosan a másik, egészben hagyott tészta köré állítottam.
  • A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a vége felé beledolgoztam a porcukrot, majd félretettem.
  • A tojássárgáját krémesre kevertem a cukorral, a pudingporral és 1/2 l vízzel.
  • A maradék vizet felforraltam, majd beleöntöttem, és közepes lángon besûrítettem a pudingot.
  • Beleforgattam a fehérjehabot, és kis lángon pár percig fõztem.
  • Óvatosan a sütõkeretbe öntöttem, szépen elegyengettem, majd kiraktam a felkockázott tésztalappal.
  • Hagytam szoba-hõmérsékletûre hûlni, végül 1 éjszakára hideg helyre tettem.
  • Másnap meghintettem porcukorral, és a felsõ tésztakockák mentén szeletelve tálaltam.



Az állítható szögletes sütõkeretet a Cookori.com biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin áprilisi számában.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/05/hazi-krem...

sponsored links

Keres?s