HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Ne keress kifogást! 2017/051

2017-12-17

sponsored links



Közeledik az év vége ? sokak számára mérföldkõként szolgálva? 
Mérföldkõ, hiszen ilyenkor szoktál mérleget vonni: mi az, amit elértél, mi az, amit képtelen voltál véghezvinni? 
Érdekes módon a felidézett kudarcaid mindig súlyosabbnak tûnnek a sikereidnél ?mintha minden egyes bukás tízszeresen számítana? 
Van, hogy úgy érzed, probléma hegyeken ülsz ? körülvéve mély szakadékokkal, elég egyetlen botlás és már zuhansz is ? és elnyel a mélység? Emiatt aztán nem teszel semmit? 
Nem harcolsz, nem kapaszkodsz, nem próbálkozol ? tûröd, ami történik veled ? és arra vársz, hogy ? vagy így, vagy úgy, de minden megoldódjon magától. 
Ha valaki arra kér? legalább egy kicsit vegyél részt önmagad megmentésében ? küzdj, viaskodj a rossz sorsod ellen, csak legyintve kifogásokat keresel: ?Minek, úgysem sikerülhet?, ?Nincs már erõm, harcoltam már eleget!? ? dünnyögöd, és fásultan állsz annak a bizonyos szakadéknak a szélén ? beletörõdve: neked csak ez jutott.  
Nem! 
Nem ez jutott! 
Ezt csak TE teszed magaddal! 
Belenyugszol a rosszba, ahelyett, hogy tennél ellene, hagyod, hogy a kudarcaid megbénítsanak, ahelyett, hogy a sikereidbõl ? legyenek azok bármilyen kicsik is ? erõt merítenél! 
Ne keress kifogásokat! 
Közeledik az év vége ? zárd le a múltat, és bátran nézz elõre, azzal a tudattal: ha hiszel önmagadban bármilyen akadályt legyõzhetsz.

Folytats a blogon ... eletrecept.blogspot.com/2017/12/hetin...

sponsored links

Keres?s