Húsvéti pite (paleo)

2017-04-19

sponsored links



Igazándiból maradékok eltüntetésére született meg, de azt hiszem az ünnepi asztalon is megállta volna a helyét. Bármilyen füstölt-, fõtt-, sült hús maradék jó lehet hozzá (nálam most sonka volt). Én 12 x 35 centis, kivehetõ aljú formában sütöttem, de hagyományos, kerek pite tálhoz is jó ez az anyaghányad (a spárgát akkor sugár méretûre érdemes vágni és úgy körbe rakni vele a tetejét).

Hozzávalók:

a tésztához:
15 dkg õrölt mandula
1 teáskanál útifû maghéj
2 tojás
1/2 teáskanál foszfátmentes sütõpor
törött bors

a forma kikenéséhez: 
diónyi zsír (mindegy milyen)

a töltelékhez:
28 db spárga (kb. másfél köteg)
1 teáskanál eritrit
4 vékony szelet fõtt, füstölt sonka (pontosabban amennyivel ki lehet rakni az alját)
reszelt torma (elhagyható)
2 fõtt tojás
2 tojás
1 evõkanál citromlé
törött bors

A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kézzel, a kizsírozott pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt elõsütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A spárgát ívben meghajlítjuk és ketté roppantjuk. Az alsó fás részt félretesszük, nem használjuk, de késõbb leves, alaplé fõzéséhez felhasználhatjuk (én le is fagyasztom, ha sok van.) A felsõ részt a pite forma méretére vágjuk (a lepotyogó részt kis darabokra vághatjuk és répa- fehérrépát felkockázva mellé, alaplével felöntve (vagy víz + házi vegeta hozzáadásával) remek levest fõzhetünk belõle, nálam így lett komplett ebéd belõle). Sós, eritrites forrásban lévõ vízben 5 perc alatt elõfõzzük. Leszûrjük. Hideg vízzel leöblítjük lecsöpögtetjük.


 Az elõsütött tésztára rakosgatjuk a sonka szeleteket. Megszórjuk reszelt tormával. Rárakosgatjuk a vékony karikára vágott fõtt tojást. Leöntjük a tojásokkal elkevert, sóval, törött borssal és citromlével ízesített totu krém extrával. Díszítjük a spárga darabokkal, végül a a sütõbe visszatéve további 40 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt finom.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s