Húsvéti fonott kalács

2015-04-30

sponsored links


Húsvét óta majdnem minden héten kalácsot sütök. Nekem is meg kellett találnom az igazi receptet, mert az enyém valahogy sosem lett az a gyönyörû, szép magas kalács, amit szerettem volna, pedig annyi mindenkinél láttam, hogy neki sikerült.
A mindent-kikutatok-a-kalácsról-amit-lehet hadmûvelet során rájöttem, hogy az én kalácsom nem is az a bizonyos húsvéti akar lenni, hanem egy hagyományos tót-kalács, éppen ezért pedig úgy tökéletes, ahogy van. Megjegyzem, mesésen finom, és nekem jóval tovább puha maradt, mint a most következõ recept.
Végül Limara kalácsa mellett tettem le a voksom, és nem kellett csalódnom. Már csak a hatos fonás nem akart sikerülni, de most ezzel is meg vagyok elégedve, csak azt sajnálom, hogy nem készítettem fotót közvetlenül az után, hogy megfontam a kalácsot, mert akkor volt igazán csinos, amikor még nem nyílt így szét a sütés miatt.
Így hát kicsit megkésve, de itt az én Húsvéti kalácsom, amit már elkészítettem édesen és sósan, teljes kiõrlésû búza és tönkölybúza liszttel is. Mindkettõ nagyon ízlett, de a búzalisztes nekem sokkal tovább puha maradt és valahogy kicsit ízesebb volt.

Hozzávalók egy 800 grammos kalácshoz:
  • 250 g tk. búzaliszt (152,75 g CH)
  • 150 g graham liszt (90 g CH)
  • 100 g búza finomliszt (70,4 g CH) ...

Folytats a blogon ... pcovalisfinoman.blogspot.com/2015/04/...

sponsored links

Keres?s