húsos töklecsó-leves akármi

2010-09-11

sponsored links

Még pár héttel ezelõtt kaptunk Zoli mamájától patiszont, elég sokat. Már egy ideje mondogattam,h beteszem a mélyhûtõbe késõbbre, de valahogy mindig elmaradt. Emellett volt egy bontott üveg paradicsomlé, amit mostmár nagyon meg kellett csinálni.

Onnan indultam, hogy kezdeni kellene valamit a patiszonokkal, meg a paradicsomlével is, miért ne tehetném õket össze valahogy.
Megnéztem, mit mond a keresõ meg a mindmegette erre a párosításra, de semmi értékelhetõt nem találtam, viszont a keresés közben találtam egy givecs receptet. A hús, meg a lecsó gondolata beindította az agyam.

Szóval, ez most tényleg amolyan "amit a hûtõben találok maradék" kaja, nem csak a paradicsom meg a csillagtök miatt :)

Kellett hozzá:

2 már elég fonnyatag TV paprika
1 fél hegyes csípõs zöldpaprika
2 közepes és egy kicsi csillagtök
kb 4 deci házi paradicsomlé
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, szerecsendió, levélpetrezselyem
1 filézett csirkemell
olívaolaj

A zöldségeket megtisztítottam, felkockáztam. A húst szintén kisebb kockákra vágtam.
Olajon megpirítottam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a paprikákat. Ahogy a paprika is kicsit átsült, sóztam, borsoztam, pici pirospaprikát szórtam rá, illetve szerecsendiót.
Átkevertem, majd hozzáadtam a húst és a fokhagymát.
Fehéredésig sütöttem így, miközben beletettem a petrezsezsemzöldet is (közben jutott eszembe, hogy az is jó lenne bele).
Ezután felöntöttem a paradicsomlével (elõtte felforraltam, biztos ami biztos, egy ideje a hûtõben volt már megbontva). Ahogy forrt egyet, beletettem a patiszonkockákat, adtam hozzá még pici vizet, hogy a lé ellepje az egészet, és így fõztem míg a csillagtök meg a hús kellõen meg nem puhult.

Leves marad, de nem bánom, lehet kicsit tunkolni :)


Folytats a blogon ... kisviraginitaly.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s