Háremlányok kedvence (glutén-, laktóz és cukor mentes, paleo)

2010-12-31

sponsored links



Eme különleges bonbon ötlete még a nyáron pattant ki a fejembõl, mikor épp Cuccidatit, az olasz karácsonyi fügés-linzer kekszet készítettem a Kifõztük Karácsony számára. Amikor elkészült a fügés-mézes-mandulás-diós-fahéjas töltelék akkor eldöntöttem, hogy ebbõl bizony paleo desszertet fogok varázsolni karácsonyra, vagyis kilõttem a linzertésztát és meghagytam az édes, ragacsos tölteléket, nagyon csekély változtatásokkal. És habár a Cuccidati adta az ötletet, mégis ez egy olyan desszert, mely a lelki szemeim elõtt, régen, a titokzatos keleten, a háremek virágkorában, a háremlányok palotáiban járhatott körbe-körbe arany tálcákon, miközben azok a csábító hastánctól való kimerültségükben csipegették folytonosan...

Egyébként ez a nagyszerû bonbon Diához vándorolt a GBT Angyalka keretén belül, akivel tegnap találkoztam és egy nagyon kellemes, beszélgetõs órát töltöttem el vele, és akitõl pedig egy nagy doboz fantasztikusan finom és illatos mézeskalácsot kaptam annak a különleges fûszerkeverékével együtt. Nagyon klassz a blogja, menjetek, nézzétek meg!

A bonbonhoz még csak annyit, hogy az elkészítéséhez csak egy aprítógépre van szükség, mint eszköz, megéri pihentetni 8 órán át (vagyis egy éjszakán át), és kiváló karácsonyi ajándék vagy éppenséggel szilveszteri falatka válik belõle. Édes pezsgõ mellé tökéletes!!!


 Háremlányok kedvence

200g aszalt füge
100g mazsola
180g méz
60ml rum
2 tk fahéj
200g darált dió
+
darált dió a hempergetéshez

A fügét és a mazsolát 5 percre beledobjuk egy kevés felforralt vízbe (épphogy ellepje), majd az 5 perc letelte után leszûrjük és már mehet is az aprítógépbe az összes többi összetevõvel együtt. Jól összeaprítjuk és mehet a hûvösre pihenni minimum 8órát. Ha ezzel megvagyunk, folyókat formázunk és meghempergetjük dióban. 


Akiknek jobban meg a vizualizáció zenével, azoknak ajánlom Ali Khan andalító hangját:

Boldog új évet kívánok mindenkinek és nagyon jó bulizást!


Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2010/12/harem...

sponsored links

Keres?s