Hókuszpókusz kókuszrombusz

2017-10-03

sponsored links

Ez a süti szintén Lidl recept, a szerzõ Mautner Zsófi. A név onnan jön, hogy amikor ez a recept megjelent, akkor kezdõdött a Hupikék Törpikék figurák gyûjtése az üzletekben. A sütemény a fedõneve mögött egy kókuszkockára emlékeztetõ édességet rejt, csak kakaó helyett fehércsokis mázba mártjuk a kész piskótakockákat. Gyerekekkel is elkészíthetõ, de igazán "malackodós" móka lesz, arra készüljetek.

Hozzávalók: (én ennek az adagnak csak a felét készítettem el)
10 dkg vaj
15 dkg nyírfacukor vagy más egyéb édesítõ
2 tojás
2 dl joghurt
2 ek. méz
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1 tk. só
25 dkg áfonya
mázhoz:
2 dl tej
20 dkg fehércsokoládé
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítési idõ: 60 perc+hûtés
Sütési hõfok: 180°


Elektromos kéz habverõvel összekeverem az olvasztott vajat a cukorral, hozzáadom a tojást, a joghurtot, a mézet és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverem a száraz összetevõket: a lisztet, a sütõport, a sót és az egészet a tojásos masszába keverem. óvatosan beleforgatom fakanállal az áfonyát. 25*35 cm-es tepsibe töltöm és nagyjából 30-35 perc alatt megsütöm. Szeletelés elõtt teljesen kihûtöm és utána szeletelem kockákra.
Amíg sül a sütemény, addig elkészítem a mázt: egy kis lábosban forráspontig melegítem a tejet, majd leveszem a tûzrõl, hozzáadom a feldarabolt csokoládét és addig keverem, míg elolvad. Apránként hozzáadom a vajat és beleszitálom a porcukrot. Néhány percig állni hagyom, majd a piskótarombuszokat belemártom és utána azonnal beleforgatom a kókuszreszelékbe, majd tálcán hagyom szikkadni legalább 2 órán át.

Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/10/ho...

sponsored links

Keres?s