Héjában sült burgonya paradicsommal és roston sült karfiollal

2017-08-17

sponsored links

A paradicsomos sült burgonya ötlete, Pontycomból származik.
A paradicsomos sült burgonya hozzávalói: személyenként egy nagy burgonya, 1-2 szelet paradicsom,ugyanennyi mozzarella, só, bors, kakukkfû, olívaolaj.
A roston sült karfiolhoz: egy fej karfiol, só, bors, kakukkfûágak, zsályalevelek, olívaolaj
Elkészítése: A karfiolt rózsára szedjük, majd felszeleteljük kb 1 cm darabokra. Sózzuk, borsozzuk, megspricceljük olívaolajjal, majd rátesszük a kakukkfû ágacskákat és a zsályaleveleket és a sütõ grillezõ funkcióját használva 250 fokon aranybarnára sütjük. Félidõben nem árt megfordítani a szeleteket.
A burgonyákat megmossuk, héjában elõfõzzük kb 10 percig. Kihûtjük, félbevágjuk, olajjal megkenjük, majd egy sütõlapra helyezve elrendezzük õket. Megszórjuk sóval, frissen õrölt borssal, majd mindegyikre helyezünk egy-két szelet paradicsomot azokat is megfûszerezzük kakukkfûvel. Beborítjuk a mozzarella sajtokkal és 200 fokos sütõbe téve addig sütjük, amíg a burgonya nem lesz ropogós. Kivéve a sütõbõl frissen aprított bazsalikommal megszórjuk.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/08/hej...

sponsored links

Keres?s