sponsored links

Horizont szelet

2013-05-20

sponsored links



Hozzávalók a barna lapokhoz:

25 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
7 g szalalkáli (1/2 csomag)
1 evőkanálnyi zsír
2 dkg kakaópor
8 dkg cukor

Piskótalaphoz:

5 tojás
4 evőkanálnyi víz
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 g sütőpor (1/2 csomag)
1 evőkanálnyi citromlé

Krémhez:

5 dl tej
4 evőkanálnyi liszt (púpozott)
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag ( 10 g) vaníliás cukor (Bourbon)

Tetejére: 2.5 dl habtejszín+ 1 csomag habfixáló / vagy csokireszelék

Elkészítés:

A barna lapokhoz a tejben feloldjuk a szalalkálit, majd az összes további hozzávalóval elkeverve, rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Két egyforma lapot sütünk belőle egy közepes méretű tepsi hátán sütőpapíron, előmelegített, 180°C-os sütőben.
A lapok hamar sülnek, kb. 7-8 perc alatt.
Sülés közben kissé kellemetlen, szúrós illata lesz a szalalkális tésztának, de ez a kisült tésztán nem fog érződni.

A piskótához a tojások fehérjét a citromlével felverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd egyenként a tojások sárgáit, végül a sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük ugyanolyan hőfokon, mint a barna lapokat.

A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a liszttel, majd a maradék felforralt tejjel elkeverjük, és állandó kavarással sűrűre főzzük.
Ha mégis csomós maradna a krém, botturmix segítségével simára tudjuk keverni.
A krémet hagyjuk kihűlni.
A margarint kihabosítjuk, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és alaposan kikavarjuk. Kanalanként belekeverjük a kihűlt lisztes masszát, és egynemű, sima krémet keverünk belőle.

A lapokat megtöltjük: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap.
Tetejére nálam tejszínhab került.
Az eredeti leírás szerint a tetejére is a krémből kerül, amit csokireszelékkel szórunk meg.

Kiadós, finom vendégváró sütemény.
Forrás: No Salty



Folytatás a blogon ... nassolo.blogspot.com/2013/05/normal-0...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok