Hamis Wellington

2017-12-13

sponsored links

Köztudomású az igazi Wellington marhahússal készül, ráadásul a jófélével, bélszínnel. Csináltam már én is azt a változatot, meg próbálkoztam egyszer szûzpecsenyével is, de az nekem nem volt olyan finom, mint a marhahús. Most viszont a kisebbikre tekintettel húsmentes Wellingtont készítettem gombával. Az ötlet INNEN származott, bár én nem csináltam mellé komplett köreteket, úgy gondolom majd salátával kísérem. Felvágni még nem vágtam fel, most sült ki, de majd késõbb remélem tudok olyan képeket is feltenni pótlólag.
 Hozzávalók: 2 csomag leveles tészta ( én a frisset használom, ami fel van göngyölve), 8 fej gomba 1 csomag natúr gesztenyemassza, 150 gr darált mandula ( pekándió van az eredetiben) gondolomra teljes kiõrlésû zsemlemorzsa, 1,5 dl zöldség alaplé(kockából) 1 fej hagyma, fokhagyma, 1 dl fehérbor, fûszerek só, bors, kakukkfû, rozmaring, olívaolaj, 1 tojás a lekenéséhez.
Elkészítése: elõször a gombákat sütöm meg a sütõben 15 percig 180 fokon. Fûszerezem sóval, borssal, megszórom kakukkfûvel, rozmaringgal és teszek mindegyik kalapra zúzott fokhagymát. Olajjal meglocsolom és mehet be a forró sütõbe. Azután a hagymát pirítom meg olajban, sózom, borsozom, erre is teszek a fenti fûszerekbõl, majd felöntöm egy kevés borral és azzal még párolom. A gombát kihûtöm, a hagyma se legyen meleg, amikor elkészítem a tölteléket. A gesztenyemasszát összetöröm, hozzáadom a mandulát majd a zsemlemorzsát is, beleöntöm a hagymás keveréket, és felöntöm annyi zöldséglevessel, hogy formázható masszát kapjak. Ezt követõen kiterítem az egyik leveles tésztát, a közepére halmozom egy sávban a massza felét. A masszára ráfektetem a gombákat, majd beborítom a massza másik felével. Jöhet a másik lap, de elõtte lekenem a széleket felvert tojással. Körbevágom, egy villával megformázom a széleket, megszurkálom, kidíszítem. Lekenem tojással és mehet a 180 fokos sütõbe legalább 30 percre.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/12/hami...

sponsored links

Keres?s