Hamis rizseshús

2018-07-12

sponsored links

Személy szerint nagy kedvencem a rizses hús, de amióta húsmentesen étkezünk ez kimaradt a repertoáromból. A múltkor viszont kaptam bio GMO mentes szójakockát, így azzal próbáltam meg elkészíteni. Az igazat megvallva soha sem lesz semmi olyan ízû mint hússal, de szerintem kihoztam belõle a maximumot, mert mindenki dicsérte.
Hozzávalók 6 fõ részére: 150 gr száraz szójakocka, 2 bögre rizs, 1 nagy fej hagyma, 1 fél kápia paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa, 450 gr fagyasztott zöldborsó, só, bors, olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: elõször a szójakockákat kell forró vízzel leönteni, majd erõteljesebben fûszerezni mint általában szoktunk ( több só, bors stb.)
Miután a szója megszívta magát jól a vízzel, leszûrtem és alaposan kinyomkodtam belõle a felesleges folyadékot. Ezt követõen már pontosan úgy kell vele bánni, mintha hús kocka lenne.
Olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a kinyomkodott szójakockákat, a felaprított sárgarépát, fokhagymát,  paprikát és alaposan átpirítottam. Ezt követõen még a rizzsel is kicsit pirítottam együtt, majd kétszeres mennyiségû vízzel ( 4 bögre) felöntöttem. Hagytam felforrni, majd beleöntöttem a zöldborsót is és addig fõztem amíg fel nem itta az összes levet a rizs. Közben kóstolni kell, mert mint mondtam a szója miatt erõteljesebb fûszerezést igényel, mintha csak hússal készítenénk. A végén megszórtam a petrezselyemzölddel.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2018/07/ham...

sponsored links

Keres?s