Hamis csirkecombok

2018-05-04

sponsored links



Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg darált csirkehús, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 kis hagyma, só, bors, fokhagymapor, petrezselyemzöld;

a tésztához: 25 dkg liszt, 1,5-2 dl kefir, 1/2 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szárított majoránna, 1/2 teáskanál csilipehely(elhagyható), 1/2 teáskanál só;

a sütéshez: liszt, zsemlemorzsa, tojás, olaj

egyéb hozzávalók: ropogós sós pálcika, joghurtos és kethcupos szószok.

Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütõporral, a sóval, a csilipehellyel és a majoránnával, majd szükséges mennyiségû kefirrel közepesen puha tésztát gyúrunk belõle. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hûtõben  pihentetjük. 

A darált csirkehúst  összekeverjük a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, sóval, borssal és kevés fokhagymaporral ízesítjük.


 A tésztát 1-2 mm vastag lappá nyújtjuk, 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, majd mindegyikre egy-egy sós pálcikát teszünk. 

A húsos masszából diónyi gombócokat formázunk, a tésztakorongok közepére tesszük,  a tésztát kettõbe hajtjuk, a szélét körben összecsipkedjük, majd középen kettõbe vágjuk. 


Mindegyik ?combocskát? lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába mártjuk és közepesen forró olajban megsütjük. Joghurtos, kethcupos vagy egyéb, tetszés szerinti szószokkal tálaljuk. 


 Ötlet innen.

Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s