Halleves (paleo)

2017-01-17

sponsored links



Na ez megint egy olyan étel, amire jó elõre lehet készülni, mert a halalaplé, amibõl készült fagyasztható. Nálunk 4 alkalomra volt elég, az egyik alkalommal ez a leves készült el belõle, egy másikon pedig ez. A halbelsõséget fagyasztva nagyobb bevásárló központokban szintén meg lehet találni. Ha valaki nem szereti nyugodtan fõzhet bele helyette pontyszeletet vagy olyan halat amit éppen szeret.


Hozzávalók:



a halalapléhez:

70 dkg halaprólék (fej, gerinc, csontok stb.)
1 nagyobb vöröshagyma negyedbe vágva
25 dkg szárzeller
2 babérlevél
10-12 szemes bors
víz

a leveshez négy fõre:
a halalaplé negyede
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
halbelsõség (ikra, tej stb.)
törött bors

Az alapléhez a halaprólékot a többi hozzávalóval, annyi vízben ami bõven ellepi addig fõzzük, amíg a hús rész le nem válik a csontról. A fõzés elején keletkezõ habot ne feledjük el leszedni. A nagyobb csontokat eltávolítjuk. Majd az egészet átpasszírozzuk a levével együtt. Ez már szinte magában is fogyasztható.

A leveshez, a megtisztított zöldségeket gyufaszál vékonyságúra vágjuk. Belefõzzük az alaplébe. Ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak 6-8 perc alatt hozzáfõzzük a belsõségeket is. Máris fogyasztható.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s