sponsored links

Habos mákos guba

2012-12-29

sponsored links

YI5M1525.jpg

 Csak karácsonyra sütök mákos gubát, de mindig másképp sikerül: idén kereszteztem a máglyarakással.

 Az eredeti elképzelésem az volt, hogy keresztezem a tavalyi "emeletes" mákos gubát a tavalyelőtti kandírozott narancsos verzióval, és megfejelem egy Pavlovával. Ez a vízió valamikor augusztusban született meg a fejemben, de nem beszéltem róla senkinek (nem szoktam - a környezetemet eléggé fárasztja, ha elképzelt receptekről tartok kiselőadást). De (mint már többször megfigyeltem) valahogy benne volt ez a megoldás a kollektív tudatban,mert a karácsonyi Szuflé magazin címlapján viszontláttam az ötletemet: Vrábel Kriszta készítette el, akit pedig a szomszéd cukrászda egyik süteménye inspirált. A recept Kriszta blogján, a Dolce Vitán nincs fent, de hivatkozott rá ITT. Ez persze nem tántorított el, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis másik utat választottam: kereszteztem a mákos gubát a máglyarakással - tehát a mai "magazinos" alcím: két kedvenc egy tálban!

Hozzávalók:

3 db 25 cm hosszú gubakifli (készen is kapható)

11 evőkanál sárgabarackdzsem

25 g kandírozott narancshéj

3 cl barackpálinka ...


Folytatás a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/12/29/ha...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok