Házi rétestészta és a tökös mákos rétes

2011-10-20

sponsored links

Tegnapelõtt vettem egy fél sütõtököt és eléggé sürgetett már az idõ, hogy használjam fel. Eredetileg sütni akartam, de aztán eszembe jutott, hogy van még egy adag darált mák a hûtõben, úgyhogy semmi nem akadályozhatott meg egy rétes összedobásában. Na jó azért másfél órámba került, de szerintem ez nem sok egy eredeti kézzel nyújtott rétes elkészítéséhez a nyersanyagoktól a kész rétesig.
Pár éve volt rá alkalmam, hogy egyik barátnõm nagymamája megtanítson minket a rétestészta készítésére. A recept nem tõle való, de az õ útmutatásai és intelmei szerint készítem. Igazán jó program volt. Ott volt a baráti társaság nagy része, a lányok sürögtek, a fiúk meg lemeózták a végeredményt. Persze el kell még telnie pár évnek, hogy én is olyan finomat süssek és azzal a rutinnal. Na majd nagymama koromban.
Van egy olyan elméletem, miszerint ha mindent úgy készítek, ahogy az a receptben le van írva, nem lehet gond. Az is lehet, hogy csak folyton mázlim van. A rétes készítéssel sem volt ez másképp. Hittem benne, hogy sikerülni fog, láttam magam elõtt a kész réteseket és csak a célra koncentráltam. A könyv, amibõl a recept származik is csak arra bíztatja az olvasót, hogy ne csüggedjen, ha elsõre nem sikerül, másodszorra vagy harmadszorra biztosan sikerülni fog. Mindenesetre a siker nagymértékben függ a liszttõl. A neve ellenére nem réteslisztbõl készül. Minél nagyobb a liszt sikértartalma, annál szebben nyúlik majd a tészta. Mentorom szerint a legjobb a ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/hazi-...

sponsored links

Keres?s