Húsgombócos karalábé leves

2017-05-10

sponsored links

   

Gyönyörű, nyári karalábékat vettem tegnap a piacon. Egy kicsit nagyobb méretűek voltak, így mindegyiket felszeletelve  használtam fel.

Hozzávalók: 500 g  friss nyári karalábé, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 leveskocka, 2 evk. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evk. olaj.
A gombócokhoz: 300 g darálthús(disznó), 3 evk. ..., 1 tojás, 1 kis fej hagyma, só, bors. Még: 1 tojássárga, 200 ml ... .
A zöldségeket megtakarítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk(a hagymát egészben hagyjuk). A feldarabolt karalábét meg a sárgarépát megsózzuk és felhevített olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a hagymát és a vegetakockát és főni hagyjuk.
Addig elkészítjük a gombócokat.
A húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felvert tojást. Reszelünk hozzá egy kis hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd ...

Folytatás a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2017/05...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok