sponsored links

Hájas kifli.

2012-01-13

sponsored links


 A karácsonyi sütési maraton után (lehet kicsit el is sokalltam, most aztán diétázhatok ezerrel:)) az idei évben ez az első sütemény melyet megsütöttem. Régebben a téli hónapokba igen sokszor sütöttem hájas tésztából kiflit, aztán valahogy egy időre kimaradt az életünkből ez a finomság. Tavalyelőtt aztán disznóvágáskor eltettem egy jókora darab hájat, és újra előkerült a jól bevált családi recept. A decemberi disznólkodásnál aztán megint szóba került a hájas kifli, és természetesen a hájból most is került a fagyasztóba,  most pedig ebbe a kiflibe is. A régi recepten egy kicsit most változtattam, és szénsavas ásványvízzel gyúrtam össze a tésztát. A hájat most nem gyúrtam össze liszttel, csak úgy simán rákentem az előzőleg megkelesztett tésztára. Nem tudom hogy ezeknek az aprócska változtatásoknak köszönhető-e, de a tészta gyönyörű leves, és légiesen könnyű lett. Sütésálló szilvalekvár került  bele tölteléknek, a tetejét pedig cukrozott dióba forgattam. Igaz elég időigényes ennek a kiflinek az elkészítése, de megéri a ráfordított időt és munkát, mert a végeredmény nagyon finom. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni, annyira eteti magát. Persze aki nem sikerül hájat beszerezni az vajjal, vagy margarinnal is lekenheti a tésztát. Úgy is nagyon finom kifliket kapunk, csak nem lesznek ennyire levelesek.

Hozzávalók:

 70 dkg liszt
50 dkg tisztított háj
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl fehérbor (v. 1 ek ecet)
1 mk só
1 tk cukor ...

Folytatás a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/h...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok