Görög spenótos-fetás kosárkák 103/1.

2017-08-20

sponsored links

Görög ételek következnek, elõször egy spenótos kosárka, melyet el lehet készíteni most friss spenótból is, aki kap olyat, csinálja abból, biztosan finomabb lesz, mint a fagyasztott verzió. Én csináltam hozzá egy mozzarellás paradicsom salátát, ezzel még finomabb volt.

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
1 csokor újhagyma vékonyra karikázva
2 gerezd fokhagyma
50 dkg leveles spenót (fagyasztott vagy friss)
1 csokor medvehagyma finomra aprítva
10 dkg natúr krémsajt
1 dl görög joghurt
1 tk görög fûszerkeverék 
szerecsendió
2 tojás
15 dkg feta sajt
1 csomag réteslap

Fõzési idõ: 30 perc
Sütési hõfok: 200°


Az olívaolajon megfonnyasztom az újhagymát és a fokhagymát, majd egy keverõtálban összekeverem a spenóttal (ha friss spenótot használunk, akkor röviden forró vízben fõzzük meg, de inkább csak puhítsuk meg egy kicsit és szûrjük le teljesen). Hozzáadom a medvehagymát, a krémsajtot, a joghurtot, a fûszereket, a két kissé felvert tojást, majd sózom és borsozom, és beleforgatom a morzsolt fetát. A réteslapokat megkenem olvasztott vajjal, egymásra helyezem õket és 12 kockát vágok belõle, amivel kibélelem a muffinsütõ réseit. A közepébe kanalazom a spenótos tölteléket, majd 15 perc alatt aranyszínûre sütöm.



Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/08/go...

sponsored links

Keres?s