Gyümölcsbõl bort, cidert vagy éppen mézsört készíteni saját konyhádban

2017-01-12

sponsored links

A gyümölcsbõl készült bor, az ínyencek kiváltsága. Olyanok is akadnak, akiknek a tablettás bor is tökéletesen megfelel, lényeg, hogy üssön és másnap is tompítson. Nincs olyan háztartás a Földön, ahol valahogy ne indult volna már rothadásnak egy gyümölcs, amit pálinkafõzõ helyett kukába dobtunk. Ez nettó pazarlás, akárhogy nézzük. A kissé “túlérett” gyümölcsöket nemsokára igazán nemes célra használhatjuk fel otthonunkban.

A kütyü neve Alchema, ami egy otthoni fermentáló lesz, várhatóan 2017 õszétõl. Egy ilyen masina képes lesz akár több ezer tonna kissé rothadásnak indult gyümölcsöt megmenteni. Segítségével bort, cidert vagy akár mézsört is készíthetünk saját otthonunkban, anélkül, hogy kifõzdévé kellene alakítani a fél nappalit.

Alchema

A modern világnak megfelelõen a legtöbb, amire szükségünk van az alapanyagokon kívül, mindössze egy okostelefon. Segítségével kiválasztjuk a legszimpatikusabb receptet, majd lépésrõl-lépésre vezeti kezünket, hogy a feldarabolt gyümölcs mellé még mit kell tennünk. A fõzési/erjesztési folyamat ideje receptfüggõ, akár pár óra alatt is elkészíthetünk egy friss cidert, de akár másfél hétig is dolgozhat a szerkezet.

egészen apró

Pálinkát fõzni ezzel aligha lehet, mivel mindössze 3-10%-os alkoholfok között képes varázsolni, de megfelelõ mennyiség ezekbõl is képes meglepetéseket okozni. A masina idén õsztõl lesz várhatóan elérhetõ 499$-ért, ami most jelenleg körülbelül 150 ezer forintot jelent. Nem olcsó, de cserébe szinte kizárt, hogy valaha kifogyjunk az alkoholból otthon, ha van gyümölcs a konyhában.

A felkapott borászatoknak aligha kell rettegniük tõle, valószínûleg soha az életben nem fog nyomukba érni egy ilyen gép által készített ital minõsége, de akik szeretnek otthon kísérletezni, azoknál nyerhet a találmány. Méretébõl adódóan könnyen szállítható, így vihetjük kisebb kerti party esetén is magunkkal.


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/gyumolcsbol-bort-cidert...

sponsored links

Keres?s