Gyors mini kakaóscsiga

2017-01-11

sponsored links

Leveles tésztából készül, gyorsan készen van és a gyerekek imádni fogják. Én inkább másnap szeretem megenni, ha leveles tésztából készül a csiga, frissen még túl törékeny, ropogós. De azért frissen is bevágtam egy párat (nekem legyen mondva)... A receptet a Nosalty.hu oldalán találtam ITT! Nem olyan szépek és tökéletesek, de az enyémek! :D






Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
5 dkg vaj (vagy margarin)
2 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor

A leveles tésztát kivesszük a mélyhûtõbõl, egy 20 percet hagyjuk felengedni. Ha külön lapokból áll, szétszedjük lapokra és úgy engedjük fel (kövessük a dobozon lévõ utasítást). Majd nyújtsuk ki egy kicsit a tésztát, ha felengedett (ne várjuk meg, amíg el kezd száradni és repedezni). Ha több lapka tésztánk van, nyújtsuk egymásba, egy- egy nagyobb téglalapot alkotva, amit majd feltekerhetünk.

Az olvasztott vaj felével kenjük meg a tésztát és szórjuk meg a kakaó és cukor keverékével. Szerintem még akár 3-5 ek. arányú kakaó-cukros keveréket is elbír.  Tekerjük fel, mint egy bejglit és tetszõleges vastagságú szeleteket vágjunk belõle. A szeleteket oldalukkal lefektetve tegyük sütõpapírral kibélelt tepsibe egymástól kicsit messzebb és tetejüket kenjük meg az olvasztott vaj másik felével. Csak bátran! 

Azt írja a recept, hogy 180 fokos elõmelegített sütõben süssük. Nálam inkább a dobozon lévõ leírás jön be. 200 fokon kb. 15 perc. Legyen egy kis színe a csigáknak. Ha kiugrottak (vagyis másztak...) a sütõbõl, mehet rá a sok-sok porcukor. Kihûlve szerintem zárjuk dobozba vagy takarjuk le fóliával és másnapra lesz az igaz, ha el nem fogy addigra! 













Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2017/01/gyors-...

sponsored links

Keres?s