Gyors kukoricakrémleves

2017-02-15

sponsored links

Tegnap farsang volt az oviban. Hétfõn délután már úsztam a csillámporban, Rozi ugyanis 3 az 1-ben angyal-tündér-hercegnõnek akart öltözni, aki álomszütyõjébõl álomporral varázsolja el a rohanó világot. Pontosan így szólt az indoklása, amikor azt kérdeztem, nem lesz-e túl nagy a felelõsség és/vagy nyomás ennyi kulcsfontosságú szerepben. Szóval, csillogó koronát, tündér varázspálcát meg farsangi maszkokat gyártottam.

A leves ötlete is Rozié. Hétfõn oviból hazafelé épp a hattyú halálát alakítottam, csillámporral a nyomomban, ugyanis fogalmam sem volt, mit vacsorázzunk. És akkor a gyereklány elõállt a kukoricakrémlevessel.

Karbontallér helyett Ti azért inkább világos aranybarnára sült sajttallérokat süssetek. Én addig matattam valamivel, amíg well-done lett az összes korong?

Elõkészítés: 5-10 perc

Fõzési idõ: nagyjából 25 perc





Hozzávalók (2-3 fõre):

1 kis fej lilahagyma

25 dkg konzerv csemegekukorica (böndüellt vettem, mert szerintem jó és nem adnak hozzá cukrot)

só, bors

1 csapott kk. koriandermag

2 ek. olívaolaj

kb. 8 dl víz vagy zöldségalaplé (attól függõen, milyen sûrû levest szeretnénk, lehet kicsit több vagy kevesebb)

kb. negyed (zöld) citrom leve

0,5 dl tejszín (habtejszín, nem fõzõtejszín)

a sajttallérokhoz:

10 dkg ementáli jellegû sajt

A sütõt elõmelegítettem 210 fokra. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral. A sajtot lereszeltem és kis halmokban a sütõpapírra tettem. Mielõtt a levest leturmixoltam, betoltam a tepsit a forró sütõbe és pár perc alatt világos aranybarnára sütöttem a sajtot.

A koriandermagokat száraz serpenyõben pár perc alatt illatosra pirítottam. Vigyázzunk vele, könnyen megéghetnek. Mozsárban összetörtem, félretettem.

Egy közepes, magasabb falú lábast hevíteni kezdtem. Amikor elég forró volt, beleöntöttem az olívaolajat és rádobtam a lilahagymát. Kissé sóztam. Amikor a hagyma félig megpárolódott (kb. 5 perc), a lábasba tettem a koriandermagokat is. Lefedtem és közepes lángon további 5 percig pároltam. Idõnként megkevertem. Hozzáadtam a kukoricát a levével együtt, sóztam és borsoztam, fedõ alatt még 5 percig percig pároltam. Ezután felöntöttem a zöldségalaplével/vízzel, fedõ alatt felforraltam. Botmixerrel krémesre turmixoltam. Egy nagy szûrõn átpasszíroztam. Kóstolás után ízesítettem még egy kis sóval, a zöld citrom levével, végül hozzáadtam a tejszínt. Friss korianderrel szórtam meg.

A sült sajttallérokkal ettük és csináltam még hozzá sajtos pirítóst is. Felnõtteknek ott volt még a chilipaszta is.

Facebook: Rizsázzunk!






Innen is szemezgethettek





Sajtmártásban sült penne (gyors vacsora)



Gyömbéres tejszínes csirke, rozmaringgal, pirított krumplival (gyors és 1xû)



Gyors narancsos-csokis tejkaramella (fudge) gyömbérrel



Scone ? a skót gyors süti




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/02/15/gyo...

sponsored links

Keres?s