Gyors ebéd, párolva-grillezve

2017-05-06

sponsored links

20170501_153120.jpg

Bár a tavaszi időjárás a várakozáson alul teljesít, a fedett teraszon már be lehet üzemelni a grillsütőt. Bevallom, ilyenkor szívesebben teszem, mint a nyári hőségben - bár új szerzeményem, az elektromos grill megment a parázs mellett süléstől-füstölődéstől. Tudom, urbánus nyűgök ezek, de én nem szeretem ...

A alábbi ebéd előkészítéssel-pácolással együtt nagyjából egy óra alatt készült el, közben párhuzamosan használtam a karácsonyra kapott párolót és a grillezőt: a menü csirkemell, spárga, cukkini és párolt köles édesköménnyel. A zöldségeket is előpároltam, sőt egy könnyű marinádot is kaptak sütés előtt. Sosem tudtam értelmezni gasztronómiai szempontból a nyersen grillezett zöldséget: belül nyers, kívül égett, és teljesen ízetlen... Összességében véve igazán finom zöldségköretet nehéz készíteni, ha szeretnénk, hogy ízes legyen, és egyúttal megőrizze beltartalmi értékeinek egy részét. Erre tettem most kísérletet, főfogásnak pedig a legkézenfekfőbb és leghálásabb alapanyagot,  a csirkemellet választottam.

Hozzávalók (4 adag):

500 g filézett csirkemell

250 g natúr joghurt ...


Folytatás a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/05/06/gy...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok