Gránátalma-krémes máktekercs (paleo)

2017-01-11

sponsored links



Sose gondoltam volna, hogy a gránátalma ennyire jól passzol a mákhoz. Édeskés-savanykás ízével az idei év nagy felfedezése lett nálam.

Hozzávalók:


a piskótához:
5 tojás
5 dkg darált mák
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só

a töltelékhez:
1 adag gránátalma-krém (recept itt)

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítõ anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütõpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielõtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütõpapír segítségével rolád szerûen feltekerjük a még langyos tésztát, így hûtjük ki teljesen. Amikor kihûlt kitekerjük, rákenjük a krémet. Visszacsavarjuk rolád szerûen, majd pár órára hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Szerintem másnapra lesz a legfinomabb, mert addigra a tészta átveszi a krém nedvességét.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s