Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal

2018-05-15

sponsored links


Annyira elhanyagolt mostanában a blogom, de tényleg, legtöbbször annyi idõm sincs, amennyi egy megírt, csak éppen kimásolni szükséges recept feltevéséhez kellene. 
Az utóbbi idõben, ebben a hirtelen ránkszakadt áprilisi-májusi nyárban sokat voltunk a kertben, és nagyon sokat grilleztünk is. Például gyümölcsöket is. A csilis csokoládészósz a korona....


Grillezett gyümölcsnyársak csilis csokoládészósszal 

Hozzávalók: alma, friss ananász, mangó, eper, menta- vagy citromfûlevelek, pici olaj;
a szószhoz: 20 dkg jó minõségû étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 darabka friss csili, tej vagy víz, cukor (ha szükséges).
Elkészítése:  Az ananászt és a mangót meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az almát hámozatlanul daraboljuk hasonló méretûekre, a jól megmosott epret pedig keresztben vágjuk 2 vagy 3 darabba, mérettõl függõen. A gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben, 1-1 zöld levelet is szúrva közéjük bambusznyársakra húzzuk, meglocsoljuk 1-2 csepp olajjal, majd forró grillrácson 1-2 perc alatt körbesütjük. Vigyázzunk, 20-30 másodpercnél több ideig ne süssük egyik oldalukat, mert megéghetnek. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a nagyon pici kockákra felvágott csilipaprikát, és félrevesszük. Hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, öntünk hozzá kevés tejet vagy vizet, és kis lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg egynemû masszává nem válik. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá, illetve tejjel is addig hígítjuk, amíg a nekünk megfelelõ állagot elérjük. Nem kell felforralni. A nyársakat a csokoládémártásba mártogatva fogyasztjuk.

ÉÍ - 2018/NYÁR




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/05/g...

sponsored links

Keres?s