Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival salátával

2018-06-24

sponsored links

Grillezett garnéla rákok petrezselymes újkrumplival salátával


Nagyon szeretem a tenger gyümölcseit. Húsvétkor többek közt ez is szerepelt az "étlapon". Én akkor sajnos nem tudtam enni, de egy adagra valót eltettem a mélyhûtõbe. Most elõvettem, s elkészítettem.

Hozzávalók :

  • 15 dkg garnéla
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma 
  • chilipehely
  • olívaolaj
  • õrölt csípõs paprika
  • õrölt fekete bors
  • chili szósz
  • szója szósz
  • citrom
  • fehér bor ( Cserszegi fûszeres)
  • 5 db újkrumpli
  • petrezselyem
A salátához:
  • paradicsom
  • csípõs helyes zöldpaprika
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • fehérborecet
  • bors

Elkészítés:

A garnélát beáztatom, s jó alaposan megmosom. A páncélt és a bélcsatornát eltávolítom.

A gondosan megmosott krumplit héjában megfõzöm, közben a petrezselymet durvára vágom.

A hagymákat apróra vágom.

Elkészítem a salátát.

Egy grillserpenyõben olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, fûszerezem. Jöhetnek a rákok, tovább sütöm így együtt.

A rákokhoz öntök chili szószt, fehér bort és szója szószt, hozzáadom a chilipehelyt, csavarok rá citromot.

A krumplit sózom, borsozom, olajon megpirítom, rászórom a petrezselymet.

Tálaláskor a tányérra helyezem a garnélákat, mellé tálalom a krumplikat, s teszek rá díszítésként egy citromkarikát.

Fehér borral fogyasztom.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2018/06/gril...

sponsored links

Keres?s