Gourmet halvacsora: Halrudacskák

2017-01-19

sponsored links

Elsõre nem hangzik túl jól ez a gourmet halrudacska téma és nem is ment el az eszem. :) De mint halkedvelõ ínyenc kijelentem, hogy az én halrudaimnak semmi köze ahhoz a bizonyos kapitányhoz és egyéb mélyhûtött rudasított halakhoz, vagy annak látszó tárgyakhoz. Utoljára készre sült halat is csak kisgyermek koromban fogtam egy sarjadó vetésben, ami a szomszéd telek volt. Az volt az én zöld tavam, oda volt bevetve a horgom. Fogtam én ott cipõtõl kezdve mindenfélét, amit csak a szülein elképzeltek ? és igen, egyszer egy zacskó frissen sült keszeg is akadt a horgomra. Hát, ez már nem ma történt és kicsivel késõbb már igazi vízbõl kapkodtam ki az igazi halakat.

halrudacskak_csiki_martassal.jpg

Egyik kedvelt halam a pisztráng, nagyon jó ízû és relatíve olcsó is, de fontos, hogy egy jobb tenyészetbõl származzon, ha már nem lehet vadvízi. Általában nem készül pisztrángból rántott hal, pedig nagyon finom így is. A halrudacskáim mellé pedig egy hozzá illõ, de valahogy kissé elfeledett mártást, a Csíki mártást és egyszerû héjában sült krumplit készítettem, sok vajjal. Mint mindig, mindenhez kiváló alapanyagokat használtam. Szerencsére a halon kívül nem kellett semmit vennem, mert minden más volt itthon. Italnak ehhez az ételhez egy testesebb rozét ajánlanék.

[...] Bõvebben!

Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2017/01/18/g...

sponsored links

Keres?s