Gombás töltött csirke,zöldséggel,karfiolpürével

2017-02-21

sponsored links

Hétvégén sütöttem a töltött csirkét.Általában májas tölteléket készítek,most gombás lett.
Karfiol pedig ott vigyorgott rám a zöldségpulton...hát??...püré lett.
Zöldségpürék változatossá teszik az étrendünket és fincsik is.











Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke--tisztítva---kettévágva...csirke fûszerkeverékkel szórva
  • 6 db gomba tisztítva....apróra vágva
  • 1 szelet füstõlt szalonna kockázva
  • 4 db zsemle
  • 4  db tojás
  • só,bors,petrezselyem
  • 1 db hagyma--kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve

  • 2 db sárgarépa..hasábra vágva
  • 2 db sárgarépa ..hasábra vágva
karfiolpüré

  • 1 db karfiol ....fõzve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 db zõldfûszeres sajtkocka
  • 2 kanál reszelt füstöltsajt
  • 1 kanál vaj,kanál tejföl
  • só,bors,metélõhagyma


Olajon kisütöm a szalonnát,hozzáadom a hagymát,fokhagymát ..pirítom,majd a gombát,sózom,
borsozom..lepirítom,hagyom kihûlni.Utána a tejben áztatott zsemlét,tojást,fûszereket, összedol-
gozom. A félbe vágott fûszerezett csirke bõrét fellazítom,mellét bevagdosom,megtöltöm a gombás töltelékkel.Olajozott tepsibe teszem,bõrével,töltelékkel felfelé. Tetejére rozmaringot szórok,olajjal meglocsolom.Sütõben elõször fólia alatt kb.40 percet ,majd fólia nélkül és melléteszem a fûszerezett krumplit,sárgarépát...együtt pirosra sütöm.

A karfiolt jól megfõzöm,leszûröm.A sajtot,fokhagymát,vajat ,tejfölt,füstölsajtot,fûszereket hozzáadom,villával összetöröm,metélõhagymával megszórom.
A finom,gombás töltött csirkét a sült zöldségekkel,karfiolpürével tálalom.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/02/gombas-t...

sponsored links

Keres?s