Gombás töltött csirke,zöldséggel,karfiolpürével
sponsored links
Hétvégén sütöttem a töltött csirkét.Általában májas tölteléket készítek,most gombás lett.
Karfiol pedig ott vigyorgott rám a zöldségpulton...hát??...püré lett.
Zöldségpürék változatossá teszik az étrendünket és fincsik is.
Hozzávalók:
Olajon kisütöm a szalonnát,hozzáadom a hagymát,fokhagymát ..pirítom,majd a gombát,sózom,
borsozom..lepirítom,hagyom kihûlni.Utána a tejben áztatott zsemlét,tojást,fûszereket, összedol-
gozom. A félbe vágott fûszerezett csirke bõrét fellazítom,mellét bevagdosom,megtöltöm a gombás töltelékkel.Olajozott tepsibe teszem,bõrével,töltelékkel felfelé. Tetejére rozmaringot szórok,olajjal meglocsolom.Sütõben elõször fólia alatt kb.40 percet ,majd fólia nélkül és melléteszem a fûszerezett krumplit,sárgarépát...együtt pirosra sütöm.
A karfiolt jól megfõzöm,leszûröm.A sajtot,fokhagymát,vajat ,tejfölt,füstölsajtot,fûszereket hozzáadom,villával összetöröm,metélõhagymával megszórom.
A finom,gombás töltött csirkét a sült zöldségekkel,karfiolpürével tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Karfiol pedig ott vigyorgott rám a zöldségpulton...hát??...püré lett.
Zöldségpürék változatossá teszik az étrendünket és fincsik is.
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke--tisztítva---kettévágva...csirke fûszerkeverékkel szórva
- 6 db gomba tisztítva....apróra vágva
- 1 szelet füstõlt szalonna kockázva
- 4 db zsemle
- 4 db tojás
- só,bors,petrezselyem
- 1 db hagyma--kockázva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 db sárgarépa..hasábra vágva
- 2 db sárgarépa ..hasábra vágva
karfiolpüré
- 1 db karfiol ....fõzve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 db zõldfûszeres sajtkocka
- 2 kanál reszelt füstöltsajt
- 1 kanál vaj,kanál tejföl
- só,bors,metélõhagyma
Olajon kisütöm a szalonnát,hozzáadom a hagymát,fokhagymát ..pirítom,majd a gombát,sózom,
borsozom..lepirítom,hagyom kihûlni.Utána a tejben áztatott zsemlét,tojást,fûszereket, összedol-
gozom. A félbe vágott fûszerezett csirke bõrét fellazítom,mellét bevagdosom,megtöltöm a gombás töltelékkel.Olajozott tepsibe teszem,bõrével,töltelékkel felfelé. Tetejére rozmaringot szórok,olajjal meglocsolom.Sütõben elõször fólia alatt kb.40 percet ,majd fólia nélkül és melléteszem a fûszerezett krumplit,sárgarépát...együtt pirosra sütöm.
A karfiolt jól megfõzöm,leszûröm.A sajtot,fokhagymát,vajat ,tejfölt,füstölsajtot,fûszereket hozzáadom,villával összetöröm,metélõhagymával megszórom.
A finom,gombás töltött csirkét a sült zöldségekkel,karfiolpürével tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI