Gombás quinoa, zöldségfasírttal

2017-10-12

sponsored links

Egészen egyszerû étel, de finomnak mondható. :) Érdemes kipróbálni.
 Hozzávalók 6 fõ részére: 400 gr quinoa, 250 gr shiitake gomba, 2 saláta cukkini (nagyobb méretû) 1 csokor sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 tojás, teljes kiõrlésû kenyérmorzsa, 100 gr cheddar sajt, só, bors, petrezselyemzöld, 2 ek olíva olaj, 30 gr vaj.
Elkészítése: Vágjuk fel az egyik fej hagymát, majd 2 ek olíva olajon és a vajon fonnyasszuk meg. Mehet rá a felaprított gomba is, fedjük le, pároljuk õket együtt. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A quinoát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le. Amikor a gomba megpuhult félig, akkor tegyük hozzá a guinoát kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel kétszeres mennyiségû vízzel. Lassú tûzön fõzzük addig, amíg az összes vizet fel nem szívja. Adjunk hozzá vágott petrezselyemzöldet. A fasírthoz reszeljük le a cukkinit és a sárgarépát, sózzuk meg, majd hagyjuk állni fél órát. Eközben nyugodtan elkészíthetjük a köretet. Csavarjuk kia  zöldségekbõl a felesleges levet, keverjük össze a másik fej aprított hagymával, a tojással, sajttal és a zsemlemorzsával. Kóstoljuk meg, ha nem elég sós, akkor pótoljuk a sót és adjunk még hozzá õrölt borsot és petrezselyemzöldet is. Formázzunk pogácsákat ( 18 db lett ebbõl a mennyiségbõl) majd egy sütõpapírral bélelt tepsibe tegyük õket és 180 fokon süssük amíg megbarnulnak. Félidõben forgassuk meg õket. A sütõpapírt fújjuk be olíva olajjal mielõtt ráültetnénk a zöldségfasírtokat, akkor nem ragad le.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/10/gom...

sponsored links

Keres?s