GOMBÁS GERSLI

2015-02-12

sponsored links



A napokban olvastam egy kertészeti oldalon egy érdekes cikket a hántolt árpáról. Ez egy jótékony hatású gabona, melyet hazánkban elég kevesen fogyasztanak, pedig rendkívüli a hatása az emberi szervezetre. Az árpában többek között növényi rostok, keményítõ, olajok, szerves só, vitaminok, ásványi anyagok, pl. kalcium, kálium és magnézium található. Növelhetjük vele a szellemi és fizikai teljesítményünket, mivel igen magas a B vitamin tartalma, és a benne található kálium és magnézium tartalom miatt erõsíti és egyben nyugtatja az idegrendszerünket. Vízhajtó hatása révén csökkenti a kleszterint, az E vitamin pedig megszépíti a bõrünket is. Fogyasztása során a bélben is jótékony hatású, mert "leradírozza" a nem oda illõ lerakódásokat, ez által rendet tesz az emésztésünkben. Tehát nem késlekedtem soká és máris beillesztettem az étrendünkbe ezt a különleges gabonát. Mivel sokkal hosszabb a fõzési ideje mint a rizsé, érdemes felhasználás elõtt 2 órával beáztatni hideg vízbe, hogy ezzel is lecsökkentsük a fõzési idejét. Elsõként egy finom, rizottó jellegû étel készült vele, gombával, újhagymával és borral...

Hozzávalók: 15 dkg hántolt árpa / gersli /, 3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 bögre víz vagy húsleves ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2015/...

sponsored links

Keres?s