Gombás csirke mell édes-savanyú mártással,

2017-10-10

sponsored links


Ma nem igazán volt kedvem fõzni, de miután túl vagyunk az ebéden, újra csak azt kell mondjam: megérte. 
Volt 2 vékonyka szelet csirke mell, nem tudtam mit kezdjek vele annyira kevésnek tûnt. Ez lett belõle.




Egy kicsi evõkanál mangalica (forró) zsíron átforgattam a csirke mell kockákat, kevés sóval, borssal, szerecsendióval (mindegyikbõl egy csipetnyi) ízesítettem, s 1 doboz gombát szórtam rá. Összekevertem, és (10 perc)  fedõ alatt elkészült. 


Mielõtt a csirke mellet és a gombát elkészítettem volna, beraktam Ellába a rizst fõni. (Most a Piroska dolgozott, de a másik sem unatkozott, mert õ fõzte Robika kiskutyám ebédjét) 


A kuktához való adagoló poharat használtam.
2 ap (adagoló pohár) rizs
3,5 ap víz
1 dkg só
1 teáskanál mangalica zsír.

Rizsprogramra beállítva és 12 perc alatt elkészült a pörgõs rizs



A fõzési idõ letelte után még nem vettem le a kukta fedelét, hogy a gõzben tovább puhuljon a rizs. Meg is hálálta :)  Apróra vágott petrezselyemzölddel elkevertem és lassan kezdtem tálalni. 


Elõször úgy gondoltam, hogy egy tavalyi szilva befõttet bontok ehhez a finom ebédhez, aztán jött a gondolat, hogy meg kellene kóstolni a nyár végén eltett édes-savanyú mártást! (Miután ezzel most próbálkoztam elõször, kicsit jobban dobogott a szívem, mint kellett volna, ugyanis nagyon szeretjük az édes-savanyú mártást, de eddig csak a boltit vettük.
Na ezután soha sem fogunk az üzletekben rákeresni a polcokon, mert ez a saját gyártmány annyira finom!


Nem mertem elsõnek feltenni ezt a fotót, mert bevallom õszintén, hogy ez az én saját "kis" adagom ?????? mert jaj de nagyon szeretem ezt az ételfajtát ????


Nemhogy lehet, de biztos is, hogy ma már semmit sem kérek enni :)Talán, talán, majd holnap reggel valami diétásat :) 


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2017/10/gomba...

sponsored links

Keres?s