Gombafasírt burgonyával paradicsomszósszal

2017-03-18

sponsored links


A fasírtoknak nagyon sokféle változata van, mert sokfélébõl készíthetjük nemcsak húsból. Én készítem is, mert gyorsan és változatosan állíthatok össze ebédet vagy vacsorát. Hidegen is jó, ezért elvihetõ munkahelyre is vagy kirándulás alkalmával. 

Hozzávalók: 4 adag

50 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem,  1 csapott ek. majoránna, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, olaj a sütéshez, zsemlemorzsa
Paradicsomszósz: 3 doboz aranyfácán - 15 dkg/doboz - paradicsompüré konzerv, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, 1 db babérlevél,  1 db citrom, só, õrölt bors, kakukkfû, õrölt szurokfû, ízlés szerint cukor, 1 dl fehér bor,
1 kg burgonya, az apróra vágott petrezselyem háromnegyed része, kevés libazsír

A gombát megpucoltam, megmostam és apróra vágtam, a hagymát, fokhagymát szintén. 1-2 ek. olajban a hagymát dinszteltem, beletettem a fokhagymát, rá a gombát, fûszereztem (só, bors, majoránna, pirospaprika) és pároltam, majd zsírjára sütöttem. Hagytam langyosra hûlni, és belekevertem a felvert tojást, a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, és az apróra vágott petrezselyem negyed részét, jól kikevertem. Gombócokat formáztam belõle, kissé lenyomkodtam, majd zsemlemorzsába forgattam és forró olajban kisütöttem.
A szószhoz a hagymát, fokhagymát apróra vágtam 1-2 ek. olajban megfonnyasztottam, hozzáadtam a fokhagymát is, fûszereztem borssal, kakukkfûvel, szurokfûvel és babérlevéllel. Ezután hozzáadtam a paradicsompürét, a fehér bort, citromlevet (ízlés szerint) kevés cukrot és sûrûre fõztem. A babérlevelet eltávolítottam belõle.
A burgonyát sós forró vízben megfõztem, leszûrtem, összeforgattam a libazsírral és a maradék petrezselyemmel. Tálaltam a fasírtokat a burgonyakörettel és a szósszal. 

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/03...

sponsored links

Keres?s