Gluténmentes kókuszos-mandulás keksz

2017-01-14

sponsored links

Ismét itt vagyok és miért pont egy karácsonyi recepttel? Ezt az utolsót még januárra tartogattam, hiszen nekem a karácsony a babavárásról szólt. Minden idõmet pihenéssel töltöttem és azzal, hogy felkészüljek arra a pillanatra, amikor kibújik belõlem az a kis pocaklakó, akir olyan régóta várunk. Eddig nem akartam dicsekedni vele, bár az elõzõ pár bejegyzésbõl aki ügyes volt következtetni tudott arra, hogy bizony nagy élet esemény elé nézünk. Ahogy írtam, bizony nekünk az idei év nem is kezdõdhetett boldogabban, minthogy 2017.01.07-én 2:44 perckor megszületett a mi Emmánk, aki 3680 grammjával és 51 cm-ével látta meg a napvilágot. Nem lehet szavakba önteni azt a boldogságot, örömet, amit most érzek. Mivel most már kicsit kevesebb idõm a megfõzött ételeket, süteményeket fotózni illetve bejegyzséeket írni, ezért az elkövetkezendõ pár hónapban biztos kevesebb receptet fogok tudni megosztani. De szerintem mindenki megérti ezt az idõszakot.










Gluténmentes kókuszos-mandulás keksz
Hozzávalók 20 db-hoz
5 dkg kukoricakeményítõ
5 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszliszt
7,5 dkg hideg vaj
4 dkg nyírfaporcukor 
1 teáskanál mandulakivonat
1 tojás

Elkészítés:
A keményítõt és a liszteket kimérjük, hozzáadjuk a nyírfaporcukrot, a tojást és a felkockázott vajat. Mandulakivonattal ízesítjük, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát ? ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evõkanál hideg vizet. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hûtõbe tesszük.
2 réteg fólia között 3 mm vékonyra nyújtjuk, Delicia karácsonyi mintás kekszpecséttel kiszaggatjuk. A kekszeket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és elõmelegített, 190 fokos sütõben 7 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hûlni hagyjuk. Kekszesdobozban tárolva akár 1 hétig is eláll.








Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/01/glute...

sponsored links

Keres?s