Gluténmentes kuszkusz saláta

2017-06-15

sponsored links

Tegnap mindenképp kuszkuszt szerettem volna venni a mai ebédhez, és meglepetésemre egy gluténmentes változatot találtam az áruház polcán. Kukoricából készített kuszkuszt.:) Nosza rajta, gondoltam én, kísérletezzünk, hátha van olyan jó, mint a másik búzából készült változat. Ráadásul a fõ kosztosom elõnyben részesíti a gluténmentes verziókat.
Így született meg ez a saláta, ami meleg nyári napokon szerintem ideális táplálék még fõételnek is.
Hozzávalók 3,5 fõre. :) 200 gr kukorica kuszkusz, 2 dl víz, só, bors, 20 dkg koktélparadicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 citrom leve, 1 nagyobb csomag petrezselyemzöld, 1 érett avokádó, egy kisebb fej karfiol, kb 20 dkg óriás garnélarák farok, olívaolaj
Elkészítése: A vizet forraljuk fel, és öntsük bele a kuszkuszt, majd fõzzük 2 percig és zárjuk el alatta a lángot. Hagyjuk állni, majd sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal melegítsük vissza óvatosan, nehogy odakapjon. Ezt követõen ismét zárjuk el a lángot és hagyjuk sorsára. Közben szeleteljük fel a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és egy beolajozott sütõlapra téve grillezzük meg a sütõben. Lehet sütni is, akinek nincs grillezõ funkciója. A rákokat olvasszuk ki és bõ forró olajban pirítsuk meg, majd tegyük félre. A paradicsomot, lilahagymát, petrezselyemzöldet, avokádót kockázzuk fel. Locsoljuk meg citromlével és kevés sóval, majd óvatosan forgassuk össze a kihûlt kuszkusszal. Majdnem tabbouleh salátát kapunk így. Tálaljuk és a tetejét díszítsük meg a rákokkal és a karfiollal.



Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/06/glu...

sponsored links

Keres?s