Gluténmentes csokis puszedli

2017-01-18

sponsored links

Tudom-tudom, vége már a karácsonynak, de az én fiam annyira szereti a mézes süteményeket, hogy én egész évben tartok itthon mézes fûszert és használom kekszbe, piskótába és mindenféle más süteménybe. Most kérte, hogy készítsem el újra ezt a csokis mézes puszedlit, amit karácsony elõtt is megsütöttem neki, de akkor az egész dobozzal bevitte az iskolába, hogy ott csemegézzen belõle. Ez talán még jobban sikerült, akkor teljes adagot csináltam, most fél adagot, kicsit több mint fél adag zsiradékkal és így finomabb is lett.
Próbáljátok ki, ha esetleg nálatok is lakik egy mézeskalács rajongó, neki tuti, hogy nagyon be fog jönni (de nálunk se kellett biztatni a család nem gluténérzékeny felét sem, hogy fogyasszanak belõle :)). Ha el szeretnétek készíteni, elõzõ nap keverjétek be a tésztát, vagy reggel, mert hûtõben kell pihennie.




Hozzávalók:
40 g gluténmentes tej- vagy étcsokoládé
40 g kókuszolaj
50 g barna cukor
300 g gluténmentes liszt
nálam 150 Nutri free mix per pane és 150 g Nutri mix per dolci
1 tk szódabikarbóna
2 csapott tk mézes fûszer
1 tojás
1 tojás sárgája
2 evk tejföl

A csokoládét és a zsiradékot a cukorral együtt megolvasztjuk, (csak kis lángon szabad). A lisztet kimérjük és összekeverjük a szódabikarbónával és a mézes fûszerrel. Beleütjük a tojást, beletesszük a tejfölt és az olvasztott csokis keveréket és összekeverjük. A tészta lágy, kenõcsös, de nem baj, ez így jó. Be kell tenni a hûtõbe pár órára, vagy egy egész éjszakára. Ha éjszakára is beteszed, akkor mielõtt sütnéd 20-30 perccel vedd ki, hogy kicsit visszalágyuljon. Nálam most kb. 4 órát pihent a hûtõben, tökéletes volt. A sütõt alsó-felsõ 180 fokra elõmelegítjük és sütõpapírral kibélelünk két tepsit. A tésztából apró diónyi gombócokat gyúrunk és a tepsire rakosgatjuk szép sorban, egymástól kicsit távolabb. Szépen megnõnek a sütõben, de nem terültek igazán szét. A tésztának gyurma állagúnak kell lenni, egyáltalán nem ragadt, szépen lehetett formázni. 12-15 perc sütés elég neki, így kívül ropogós, belül puha marad.

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2017/01/glute...

sponsored links

Keres?s