Gesztenyés palacsintatorta

2017-10-07

sponsored links









Itt az õsz. Ezernyi színével és ízével ajándékozva meg minket. :) Ilyenkor rengeteg finom gyümölcs érik. Egyikük a gesztenye. Bevallom, igen sokáig nem ápoltunk jó barátságot. Emlékszem, gyerekkoromban kizárólag pürének ettem, tejszínhabbal. Akkor is inkább a hab volt a lényeg. :D Késõbb volt egy idõszak, mikor olyan helyen éltünk Párommal, ahol az erdõk szélén gesztenyeligetek voltak, s az õsz beköszöntével a kirándulásokon jó sok gesztenyét gyûjtöttünk. Még ekkor sem kedveltem igazán, pedig mikor otthon sütöttük, csodás illat lengte be a konyhát. :) Néhány éve kezdtem csak süteményeket és desszerteket készíteni vele, s most már egyre gyakoribb vendég a konyhában. Ez a torta igazi õszi finomság. Ebbe aztán került gesztenye bõven. :D "Frissen" a legfinomabb, ezért érdemes úgy készíteni, hogy még aznap el is fogyjon. Igazi gesztenyekedvelõknek azt hiszem ez nem okoz majd gondot. ;)










Hozzávalók egy ~20 cm átmérõjû tortához:
A palacsintához:
3 x 20 dkg sima liszt
3 x 6 g sütõpor
3 x 2,5 dl tej
3 x 5 dkg cukor
3 x 2 tojás
3 x 5 dkg olvasztott vaj
3 x 1 csipet só

Továbbá:
3 ek. holland kakaópor

A töltelékhez:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
3 ek. porcukor

A díszítéshez:
tört kakaóbab


  1. A palacsinta hozzávalóiból 3 adag tésztát keverünk, 3 külön tálban. A második adag tésztában 1, a harmadikban 2 evõkanálnyi lisztet lecserélünk azonos mennyiségû holland kakaóporra. 
  2. Az így elõkészített tésztákból, enyhén kivajazott ~20 cm átmérõjû serpenyõben 4-4 palacsintát sütünk. Ha esetleg kimaradna a tésztákból, azokat összekeverjük és további palacsintákat süthetünk. 
  3. A kész palacsintákat hûlni hagyjuk, közben elkészítjük a krémet. 
  4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a villával áttört gesztenyepürét és összedolgozzuk az egészet. 
  5. A palacsintákat tetszés szerinti színsorrendben rétegezzük, miközben mindegyiket megkenjük a gesztenyekrémmel, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát. A tetejét tört kakaóbabbal díszítjük. 1-2 órát hûtõben pihentetjük, ezután szeleteljük.














A receptet megtaláljátok a Kifõztük szeptemberi számában is. :)
 

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s