Gesztenyepüré (paleo)

2017-01-12

sponsored links



Idejét sem tudom mikor ettem utoljára gesztenyepürét. A tejtermékekkel igencsak hadilábon állok, úgyhogy még csak eszembe se juthat bûnözni a hagyományos változatával, mert egyszerûen nem érné meg az a pici kulináris élvezet, az elfogyasztását követõ hatalmas kínlódást, ezért inkább ezt a megoldást választottam.

Hozzávalók:

a habhoz:
4 dl kókuszkrém
ízlés szerint porrá õrölt eritrit (nálam 2 teáskanál)
ízlés szerint vanília

a gesztenyemasszához:
20 dkg fõtt szemes gesztenye (nálam tasakos)
ízlés szerint porrá õrölt eritrit (nálam 2 teáskanál)
ízlés szerint vanília
ízlés szerint rum (elhagyható)

A habhoz a kókuszkrémet 30 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt kemény habbá verjük. A gesztenyemasszához a fõtt, szemes gesztenyét ledaráljuk. Ízesítjük a többi hozzávalóval. Újra ledaráljuk. A képen látható kukacka alakban jön ki a darálóból, úgyhogy már csak annyi a dolgunk, hogy kelyhek aljába halmozzuk a hab kétharmadát. Megszórjuk a gesztenyével, végül a maradék habbal díszítjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s