Gesztenye álom piskóta tutajon, avagy Mont Blanc paleo módra (laktóz, cukor és glutén mentes)

2010-12-23

sponsored links

Akár karácsony Szentestérõl, akár Szilveszter estéjérõl legyen szó, a Mont Blanc gazdag, különleges ízvilága az igazi luxust hozza el tányérunkra. A gesztenye édes íze tökéletesen érvényesül a habkönnyû diós ?csoda? piskótán, és a kis titkos összetevõ kettejük között selymesen krémes összhatást kelt! Kényeztetés minden falatban. 

Mont Blanc paleo módra
12 nagy "hegyhez"

A diós ?csoda?piskótához:
6 tojás
8ek víz
200g dió
1teáskanál szódabikarbóna
1 evõkanál méz

A gesztenyepüréhez:
1 kg gesztenye (1/2kg püré lesz belõle)
3dl kókusztej
1dl víz
6ek portoricoi rum
1 rúd vanília
2ek méz
4ek kókuszzsír
Titkos összetevõ:
2 érett banán

A diótortához verjük fel a 6 tojás sárgáját a 4ek vízzel és mézzel és a fehérjét is verjük fel külön 4 ek vízzel. A sárgájához keverjük a fehérjét. A darált diót keverjük össze a szódabikarbónával, majd keverjük óvatosan a tojáshabhoz. Öntsük sütõpapírral kibélelt tepsibe és süssük 180°C-on 20 percig.
A gesztenyepüréhez a gesztenyéket tegyük egy vízzel teli magas edénybe kb. 15 percre, és amelyikek feljöttek a felszínre azokat kidobjuk. A megmaradt gesztenyéket recés késsel bevágjuk a domború felükön és beleállítjuk egy lapos tepsibe, aláöntünk kb. 2dl vizet és 200°C-on sütjük õket kb. 1óráig.
Ha megsültek belebugyoláljuk õket egy vizes konyharuhába, várunk 10 percet majd még melegen elkezdjük megpucolni.
Még melegen belerakjuk az aprító/turmixgépbe és alaposan összeturmixszoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és keverünk rajta még egyet a géppel, majd egy lábasba téve fõzzük kb. 5 percig. Ezek után hagyjuk hûlni.
Összeállítás:
Egy kerek kiszúróval nagy ?pogácsákat? szaggatok a tésztából szorosan, majd a két érett, összetört banánból kanalazok a közepükre egy jó nagy kupacot. Ezután a kihûlt gesztenyepürébõl nyomócsõ segítségével kis hegyeket készítek. Díszítésként megszórom kakaóporral. 



Elég meggyõzõ, ugye? 



Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2010/12/geszt...

sponsored links

Keres?s