Gesztenye golyó sütés nélkül (paleo)

2017-10-17

sponsored links




Sokaknak okoz gondot a natúr gesztenye beszerzése. Én most itthon készítettem el hozzá, nagyon egyszerû módon és elégedett voltam a végeredménnyel.

Nem kellett hozzá más csak szemes gesztenye, amit bevagdostunk a tetején kereszt alakban. A Smart Chef Szakácsrobot aljába vizet töltöttünk. Beleraktuk a pároláshoz szükséges kiegészítõt. Rárakosgattuk a gesztenyeszemeket (nem áztattuk elõtte). Majd a párolást elindítva megfõztük a gesztenyét benne. A mi gesztenyénk extra nagy volt 40 perc kellett hozzá, mire puhává vált. A végére a gesztenyék szépen kinyíltak és könnyû volt a héjat eltávolítani. Ha sült gesztenyét szeretnénk, akkor 20 perc párolás után, a vizet eltávolítva 15-20 percig rakjuk pizza programra, idõnként átkevergetve.


Hozzávalók:

30 dkg tisztított fõtt szemes gesztenye 
10 dkg darált mandula (vagy mandulatej (recept itt) készítésébõl visszamaradt szûrlemény)
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg porrá õrölt eritrit
3-5 cl rum (nálam rumos meggy leve azért lett kicsit vöröses)

a bevonathoz.
20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 evõkanál kókuszolaj

A gesztenyét ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. ha lágy a massza 5 percre hûtõszekrénybe tesszük. Diónyi golyókat formázunk a tésztából. fél órára hûtõbe tesszük. fogvájó segítségével a kókuszolajjal, vízgõz felett felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Hûtõbe tesszük, amíg a csoki rádermed. A maradék csokoládét zacskó sarkába szedve, azon kis lyukat vágva díszítjük. Fogyasztásig hûtõben tároljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s