Gazdag villásreggeli

2017-03-20

sponsored links

Néha kimondottan vágyunk arra, hogy az étel ne 2 perc alatt legyen meg, és fõleg ne másodpercek alatt kelljen, rohanás közben elfogyasztani. Nos, ez ilyen. Van némi munka vele, de persze, nem sok, és idõben sem vesz fel órákat, mégis a ráérõsség az elsõ gondolat, amikor rátekintünk. Kellemes ráérõs reggelizést!



Gazdag villásreggeli

Hozzávalók 2 személyre: 1 üveg spárgakonzerv (vagy 10-12 szál friss fehér spárga), 10-12 szelet császárszalonna, 4 tojás, 10 dkg füstölt lazac, 2 szelet pirított kenyér, só, ecet;
a tálaláshoz: friss zöldségek (uborka, paprika, esetleg retk, újhagyma), olajbogyó, zöld fûszerek (kapor vagy petrezselyemzöld).

Elkészítése: A spárgakonzervet leszûrjük, a spárgasípokat pedig óvatosan beletekerjük egy-egy baconszeletbe. Hõálló tálba sorakoztatjuk, és 230 fokra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha friss spárgából dolgozunk, akkor elõzõleg meghámozzuk õket, majd kb. 2 percig fõzzük enyhén sós vízben, és utána tekerjük baconba, illetve sütjük meg. Egy edényben vizet forralunk, jól megsózzuk, öntünk hozzá 1-2 evõkanál ecetet, majd óvatosan beleütjük a tojásokat is vigyázva, hogy egészben maradjanak. Kb. 3 percig hagyjuk csendesen fõni (a víz ne bugyogjon), majd szûrõkanállal nagyon hideg vízbe tesszük át. Ezalatt megpirítjuk a kenyeret, illetve elõkészítjük a többi hozzávalót meg a zöldségeket. Mindent tálra rendezünk, és kínáljuk. Tea, kávé, gyümölcslé, esetleg friss turmix is kerülhet mellé az asztalra.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/03/g...

sponsored links

Keres?s