Gasztrokaland tévé mûsorban elkészített receptek/ Fehér csokoládéleves,Bazsalikomos-paradicsomos lazac tésztaágyon.

2018-06-25

sponsored links





Miskolci tévé,Gasztrokaland mûsorában készíthettem el egy menüt. A mûsor otthoni környezetben lett felvéve,és erre az alkalomra egy különleges két fogást készítettem. 

Az adást a képre kattintva, nézhetitek meg! 
ITT:








Fehér csokoládéleves

Hozzávalók 4 személyre :
600 ml tejszín
600 ml tej
5-7 cm hosszú szál rozmaring
30 dkg fehér csokoládé
2 evõkanál étkezési keményítõ

Gyümölcsnyárshoz:
- kedvünk szerint bármilyen gyümölcs
nálam : eper és banán

Elkészítése :

A tejszínt a tej felével és a rozmaringággal forraljuk fel.
A többi tejet az étkezési keményítõvel keverjük csomómentesre.
Állandó keverés mellett a rozmaringos forró tejhez adjuk.
Néhány perc múlva kb  2-3 perc alatt egy kissé besûrûsödik, ekkor vegyük le a a gázról és keverjük bele a feldarabolt csokoládét.
Addig keverjük habverõvel, amíg a csoki teljesen el nem olvad a tejes levesben.
Fedjük le és hûtsük ki.
Közben négy hurkapálcikára felváltva tetszés szerinti gyümölcsöket húzzunk,majd tûzdeljük meg
 egy -két rozmaringággal,és tegyük félre.
A csokoládélevest tálalhatjuk, langyosan, vagy teljesen hidegen amit a gyümölcsnyárssal kínálunk.








Bazsalikomos-paradicsomos lazac,tésztaágyon

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg olasz fettuccine száraztészta (spenótos és tojás vékony metélt vegyesen)
25 dkg fürtös kicsi paradicsomok
25 dkg vöröshagyma
1,5 dl sûrített paradicsompüré
1 evõkanál fokhagymás bazsalikomos paradicsomkrém ( elhagyható)
4 szelet filézett bõr nélküli lazac
1 csokor friss bazsalikom
Ízlés szerint: só, õrölt tarkabors, olasz fûszer keverék halakhoz való,Csilis olasz fûszerkeverék,és  olasz fûszerkeverék tésztákhoz való.
A hal sütéséhez kevés étolaj
A tészta összekeveréséhez kevés olívaolaj

Nem tudjuk beszerezni az olasz fûszereket akkor így készítsük el otthon.

Olasz fûszerkeverék halakhoz:
- szárított bazsalikom
-szárított oregánó
-szárított majoránna
-szárított rozmaring
-szárított petrezselyemzöld
-szárított borsikafû
-szárított zsálya
-szárított vöröshagyma
-õrölt feketebors
-õrölt rózsabors
A fûszereket azonos mennyiségben mérjük ki és keverjük össze.

Olasz csilis fûszerkeverék:
1 teáskanál csilipehely,1 evõkanál szárított bazsalikom összekeverve

Olasz fûszerkeverék tésztákhoz:
4 evõkanál vékonyra szeletelt szárított fokhagyma
1 teáskanál vékonyra szeletelt szárított gyömbér
1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
3 evõkanál szárított bazsalikomlevél 
A fûszereket keverjük össze.


Elkészítése:

A hagyma héját húzzuk le és vágjuk finomra.
A paradicsomokat mossuk meg és negyedeljük fel.
A lazac bõrét húzzuk le,majd az egyik oldalát sózzuk, és borsozzuk be,majd fordítsuk meg és a másik oldalát fûszerezzük be olasz fûszerkeverékkel és a csilis fûszerkeverékkel. 
Kicsit nyomkodjuk bele a fûszerkeverékeket és kevés forró olajban 1-2 perc alatt süssük meg mind két oldalát,majd szedjük ki és tegyük félre.
A visszamaradt olajban futtassuk meg a finomra összevágott hagymát.
Adjuk hozzá a paradicsompürét,a bazsalikomos fokhagymás paradicsomkrémet ,sózzuk,borsozzuk,és keverjük hozzá két kis kanál tésztához való fûszerkeveréket.
3-4 percig kevergessük majd adjunk hozzá 1,5 deci vizet.
A paradicsomragu tetejére rakjuk az elõsütött lazacokat és fedjük le egy fedõvel.
Kis lángon, kb.5 percig fõzzük. Ezután kiszedjük belõle a lazac szeleteket és a raguhoz adjuk az összevágott bazsalikomot és levesszük a gázról.
Közben fõzzük ki a tésztát,sós forró lobogó vízbe kb 5 perc alatt,majd szûrjük le,de nem öblítjük le hideg vízzel,hanem kevés olívaolajjal összekeverjük,majd egy tálra halmozzuk.
A tésztára halmozzuk a paradicsomos ragut és a tetejére rakjuk a lazac szeleteket,és így kínáljuk.





UI:
Nagyon szeretem az olasz tésztákat. Nyitott szemmel járunk itthon is kaphatóak a nagyobb áruházakban. Nekem szerencsém van mert van egy Olaszországi forrásom ahonnan betudom szerezni. Így nagyon sok fajtát kitudtam már próbálni. A tésztáknál nagyon fontos a fõzési idõ.
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-12 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,és azonnal az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Az adásban én nem kevertem össze,mert a látvány így sokkal gusztusosabb volt,de javaslom hogy otthon normál körülmények között keverjétek össze a paradicsomos raguval,mert így lesz finom és tökéletes.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. 
Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó.






Pillanat fotó, a forgatáshoz készülõdve. 








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/06/gasztro...

sponsored links

Keres?s