Görög rizses hús

2009-07-23

sponsored links

Mielõtt belemennénk a részletekbe, sietve közlöm, hogy ez nem autentikus görög étel, pusztán saját kreáció görög fûszerek felhasználásával. Igazából gyrost akartam csinálni, de kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy minden pitát felfaltunk elõzõ nap, anélkül pedig kissé nehézkes lenne a dolog, a görög ízvilágról viszont nem akartam lemondani, szóval így született ez a kreáció.
__________________________________________
Hozzávalók:
A páchoz:
olivaolaj (lehetõleg pirospaprikás)
fél fej vöröshagyma reszelve vagy apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma ugyancsak reszelve,
1 kis doboz sûrített paradicsom,
oregánó.
További hozzávalók:
csirkemell filé, zöldpaprika kockára vágva, paradicsom kockára vágva, 1 fej vöröshagyma karikára vágva, rizs (hagyományos), fahéj, 1-2 dl.paradicsomlé, só, bors, római kömény.
A pác hozzávalóit összekeverem, és a kockára vágott húsra teszem, majd hûtõbe teszem 2-3 órára. Ezt követõen a húst tulajdonképpen a pác alapját adó olivaolajon megfuttatom, majd ha átsült, kiveszem az edénybõl, és félreteszem. Ezt követõen egy kis olivaolajon lepirítom a vöröshagymát, majd hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is, egy kicsit azt is pirítom, majd hozzáadom a rizst, és felöntöm az egészet egy kis vízzel, meg a paradicsomlével. Ezután sózom, borsozom, jöhet bele a római kömény, valamint egy rúd fahéj. Addig fõzöm, amíg a rizs meg nem puhul, amikor szükséges idõröl-idõre pótolom a vizet. Amikor puha a rizs, hozzáadom a húst, és még pár percig fõzöm, ha szükséges utánízesítem. Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/07/g...

sponsored links

Keres?s