Fûszeres sült pulykaszárny õszi tepsis zöldségekkel 100/1.

2017-08-07

sponsored links

Látjátok ezt? 100-dik recept párosnál tart a sorozat. Ezt a számot már nagyon régen érték el, én a publikálásban mostanra jutottam el ehhez, de büszkeséggel tölt el, és köszönöm, hogy Ti is ösztönöztök arra, hogy újra és újra elkészítsem a recepteket és ide meg is írjam õket.

Ugyan a zöldségek õszieknek vannak titulálva, de ma már nagyjából bármikor bármi kapható az üzletekben, illetve ezt a húst akár nyári zöldségekkel is ki lehet próbálni, szóval hajrá.


Hozzávalók:
4 pulykaszárnyközép
só, bors
4 ek. olívaolaj
2 ek. szójaszósz
fél narancs leve és héja
1 kk. pirospaprika
csipetnyi fahéj
50 dkg burgonya hosszában cikkekre vágva
2 sárgarépa 
2 fehérrépa
1 zellergumó
2 lilahagyma 
1 fej fokhagyma
fél narancs karikázva
4 ek. olívaolaj
só, bors
tálaláshoz 10 dkg feta sajt és friss petrezselyem


A sütõt elõmelegítem 180°-ra. A pulykaszárnyakat sózom és borsozom. Összekeverem az olívaolajat, a szójaszószt, a narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat, majd alaposan bedörzsölöm vele a húsokat és tepsire teszem, alufóliával lefedem és 35-45 percig sütöm. Ekkor kiemelem a húsokat és tepsire teszem a zöldségeket, melyeket elõtte egy uzsonnás tasakban összeforgatok olívaolajjal, sóval és borssal. Erre fektetem a szárnyakat, a hõfokot felemelem 200°-ra és fedõ nélkül további 45 percig sütöm amíg minden pirosra sül. Tálaláskor morzsolt feta sajtot és aprított petrezselymet szórok rá. 



Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/08/fu...

sponsored links

Keres?s