Fûszeres húsgolyó gyümölcsös lilahagyma lekvárral

2017-06-27

sponsored links









Ez az étel nagy kedvenc nálunk. :) Csemetének fõleg a jó ropogós krumpli, nekünk pedig a hagymalekvár miatt. :D A fogás egyébként végtelenül egyszerû, a hagymalekvár mégis úgy feldobja, hogy akár ünnepi ebéd is kerekedhet belõle. :) A húsgolyót kedvünk szerint fûszerezhetjük és természetesen másféle húsból is készíthetjük. Nagy elõnye, hogy roppant gyorsan elkészül, így a kánikulában nem kell sokáig a konyhában tüsténkedni. ;)









Hozzávalók 4 személyre:
A húsgolyóhoz:
40 dkg darált sertéshús
2 ek. mustáros karaj fûszerkeverék
1 tojás
1 nagy szelet szikkadt kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 tk. mustár


Továbbá:
zsemlemorzsa

A gyümölcsös lilahagyma lekvárhoz:
4 lilahagyma
15 dkg erdei gyümölcs (málna, ribizli, szeder; lehet mirelit is)
3 ek. olívaolaj
2 ek. cukor
2 ek. balzsamecet
csipet só


  1. A húsgolyóhoz a kenyeret kevés vízben beáztatjuk, kinyomkodjuk, tálba morzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk, majd ~30 percet pihentetjük. 
  2. A masszából diónyi gömböket formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk és közepesen forró bõ olajban aranybarnára sütjük. 
  3. A lilahagyma lekvárhoz serpenyõben felhevített olívaolajon világos aranybarnára karamellizáljuk a cukrot. Rátesszük a vékonyra szelt lilahagymát és üvegesre dinszteljük. 
  4. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt. Ízesítjük sóval, balzsamecettel és lefedve takarék lángon addig pároljuk, míg a hagyma meg nem puhul. Ezután fedõ nélkül fõzzük még néhány percig, míg a levének nagy részét elfövi. 
  5. A kész hagymalekvárt a húsgolyó mellé kínáljuk. Köretként  sült burgonyát, párolt rizst adhatunk mellé.














A receptet a Kifõztük júniusi számában is megtaláljátok. :)


Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s