Fürjtojással töltött gombafejek

2017-10-07

sponsored links

Hozzávalók (3, vagy 6 fõre):
-12 gombafejhez
-12 fürjtojás
-1-2 gerezd fokhagyma (ki, mennyire szereti)
-só
-frissen darált bors
-pár bazsalikomlevél
-kb. 1 dl olívaolaj
-szarvasgombás olívaolaj a végén, a tetejükre

És hogy miért is tûnhet bizonytalanságnak, hogy
hány fõre készül ez a mennyiség?
Nincs semmilyen bizonytalanság
-ha reggelire,vagy vacsorára fogyasztjuk, akkor 4 db-bal
számolok 1 fõre, ha viszont elõételnek, akkor kettõvel. :)
Szóval...a sütõt elõmelegítem 180 fokra;
a gombát megfosztom a külsõ védõrétegétõl
(tudom, hogy nem kellene, de így szoktam),
a szárát is kitöröm, majd az olajjal elkevert
zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot, sót, borsot
a gombák belsejébe kenegetem
..így mennek elsõ körben a sütõbe
kb. 10 percre, ezután mindegyik gombafejbe
egy-egy fürjtojást ütök, ismét borsozom, picit
sózom és még 5 percre a sütõbe teszem õket,
amíg a tojásfehérje megdermed.
(Ha folyósra szeretnénk a sárgáját, elég 3-4 perc.)
Pirítóssal, koktélparadicsommal és mindegyik tetején
egy kis fehér szarvasgombás olívaolajjal lett kitálalva.
Nagyon finom volt. ;)

Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2017/10/furj...

sponsored links

Keres?s