Földimandula tej

2017-10-12

sponsored links

FÖLDI MANDULA GUMÓ:
Zsír 20-25 gr.
Ebbõl
    Omega6 zsírsav 11 ? 13%
    Olajsav 70 ? 72%
    Energia 400 ? 500 Kcal.
Összes szénhidrát 45 ? 48 gr.
Összes cukor 18 ? 19 gr.
Fehérje 5 ? 5,5 gr.
Keményítõ 20 ? 25 gr.
Rost 24 ? 32 gr.
    nedvesség 5 ? 7%

A belinkelt táblázat paramétereibõl is látszik, hogy egy nagyon kedvezõ összetételû gluténmentes és viszonylag alacsony kalória és szénhidrát tartalmú fûféle magjáról van szó. A gluténmentessége miatt az Autoimmun Protokollban is fogyasztható ital!

A PaleoCentrum hántolt földimanduláját használtam életem elsõ mandulatejérnek elkészítésére.

Az elkészítés módja:

  • Õröljünk meg 25 dkg földimandulát – a tejkészítésnél a kevésbé összetört darabokat is nyugodtan felhasználhatjuk.
  • Tegyünk hozzá 1 fahéj darabot – ez az autentikus megoldás; én 1 ek. õrölt fahéjat tettem az ázó magokhoz.
  • Öntsünk az õrleményre 5 dl vizet és hagyjuk a vízben minimum 3 órát, de a legjobb egy éjszakát állni. Az õrlemény megszívja magát vízzel és a fahéj ízével.
  • Nekem van Chufamix-em, de kapható a PaleoCentrumnál is!
  • Hagyományosan apró lyukú szitával vagy gézzel dolgozzunk!
  • Az áztatott magokat nyomjuk át vagy Chufamix-szel, avagy paszírozzuk át szitán vagy gézen keresztül úgy, hogy Öntsünk rá még a 25 dkg mennyiséghez szükséges tovább fél liter vízzel.
  • Az ital önmagában édeskés-mandulás ízû, s miután én nem vagyok édes szájú, nekem semmiféle további édesítés nem hiányzik belõle.
  • Felhasználható hûtve és melegítve italként, illetve, mint ahogy egy további recepten látható pl. hús fûszeres áztatására is.

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32211

sponsored links

Keres?s