Forró, fûszeres gesztenyeleves kókuszcsókkal
sponsored links
?Gyümölcsleves? a hideg napokra
Imádom a sült gesztenyét, télen sokszor készítek, már ha találok normális minõségût. Itt már leírtam, hogyan lesz tökéletes.
Akinek van türelme és ideje, készíthet belõle gesztenyemasszát, de azért ahhoz én kevésnek érzem magam Így beérem a boltival, persze abból is van igazán jó, érdemes megnézni a csomagolást.
A most következõ leves kifejezetten az édesszájúaknak készült, és egy kis egzotikumot is belecsempésztem. Aki a gesztenyepürét szereti, ezt is imádni fogja, próbáljátok ki!
Kókuszos gesztenyekrémleves kókuszcsókkal
Hozzávalók 4 fõre:
2 csomag gesztenyemassza (a legjobb az ízesítetlen)
1 ek rum
1 l kókuszital
Méz ízlés szerint
1 mk õrölt kardamom
1 csipet só
A kókuszcsókhoz:
2 kicsi tojás fehérje
6 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kókuszcsókhoz a tojásfehérjét felverjük, mikor kemény, hozzákeverjük a cukrot. Mikor elvegyült és sûrû a hab, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. A sütõt 170 fokra elõmelegítjük, a masszából kiskanálnyi adagokat teszünk egy tepsibe, amibe elõtte szilikonos sütõlapot fektettünk. Betoljuk a sütõbe, addig sütjük, míg a halmocskák itt-ott megbarnulnak, a külseje ropogósra sül.
Addig a gesztenyemasszát összenyomkodjuk a kókuszital negyedével, majd felengedjük a többivel. Feltesszük fõni, felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, a kardamomot és a sót. Addig forraljuk, míg krémleves állagot kapunk. Megkóstoljuk, ha kell, mézzel édesítjük.
Forrón, a kókuszropogóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Imádom a sült gesztenyét, télen sokszor készítek, már ha találok normális minõségût. Itt már leírtam, hogyan lesz tökéletes.
Akinek van türelme és ideje, készíthet belõle gesztenyemasszát, de azért ahhoz én kevésnek érzem magam Így beérem a boltival, persze abból is van igazán jó, érdemes megnézni a csomagolást.
A most következõ leves kifejezetten az édesszájúaknak készült, és egy kis egzotikumot is belecsempésztem. Aki a gesztenyepürét szereti, ezt is imádni fogja, próbáljátok ki!
Kókuszos gesztenyekrémleves kókuszcsókkal
Hozzávalók 4 fõre:
2 csomag gesztenyemassza (a legjobb az ízesítetlen)
1 ek rum
1 l kókuszital
Méz ízlés szerint
1 mk õrölt kardamom
1 csipet só
A kókuszcsókhoz:
2 kicsi tojás fehérje
6 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kókuszcsókhoz a tojásfehérjét felverjük, mikor kemény, hozzákeverjük a cukrot. Mikor elvegyült és sûrû a hab, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. A sütõt 170 fokra elõmelegítjük, a masszából kiskanálnyi adagokat teszünk egy tepsibe, amibe elõtte szilikonos sütõlapot fektettünk. Betoljuk a sütõbe, addig sütjük, míg a halmocskák itt-ott megbarnulnak, a külseje ropogósra sül.
Addig a gesztenyemasszát összenyomkodjuk a kókuszital negyedével, majd felengedjük a többivel. Feltesszük fõni, felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, a kardamomot és a sót. Addig forraljuk, míg krémleves állagot kapunk. Megkóstoljuk, ha kell, mézzel édesítjük.
Forrón, a kókuszropogóssal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!