Fordított cseresznyés (paleo)

2017-06-14

sponsored links



Akiknek ízlett a kókusz kalács (recept itt), azoknak minden bizonnyal ez a sütemény is ízleni fog. A sütemény nagy erénye, hogy a szezonnak megfelelõen változtatható a gyömölcs benne.

Hozzávalók:

a tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá õrölt eritrit
8 tojás

továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütõpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába  alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.  A cseresznyére öntjük. 175 fokra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt (tûpróba!) megsütjük. Langyosra hûtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihûlt szeleteljük.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s