Fordított almás diós kocka (paleo)

2017-10-04

sponsored links




Az itt található fordított cseresznyés süti volt a kiindulási alap, ami annak idején nagy sikert aratott. Gondoltam, ha már egyszer október van, a mostani almást kicsit õsziesebb ízvilágúra készítem el.


Hozzávalók:

a tésztához:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá õrölt eritrit
8 tojás

továbbá:
5-6 alma
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütõpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába  alját kirakjuk a megtisztított, felkockázott almával. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. Az elegyített száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.  Az calmára öntjük. 175 fokra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt (tûpróba!) megsütjük. Langyosra hûtjük. Deszkára borítjuk. Az almás réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihûlt szeleteljük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s